Rakennuksia ja rakenteita

Palaa Arkista aherrusta -osioon.
Jatka Ihmisiä ja tapahtumia -osioon.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.

Punaisten taisteluhautaa Suodenniemellä. Kuka tunnistaa paikan?Suodenniemen kunnantalo parin vuosikymmenen takaisessa talvisessa asussaan. Tuolloin vasemmalla oli vielä sisäänkäynti, joka sittemmin on poistettu.Kunnantalo kesällä 2006. Muutoksia edelliseen kuvaan on tehty, myös oven vieressä oleva vaakuna on vaihtanut paikkaa. Yläkerran ikkunan reunassa vasemmalla on verkkokamera, jonka kuvaa voi tarkastella tämän sivuston etusivulla.
Talon taustapuoli, tällä kertaa lintuperspektiivistä.Kunnantalon takana on terveystalo, jonka rakennusvaiheesta tämä kuva kertoo.Terveystalo pian valmistumisensa jälkeen.
Koippurintien mutkassa kirkon läheisyydessä sijaitsee seurakuntatalo. Talon pohjakerroksessa ovat Suodenniemen partiolaisten partiokolo.Suodenniemen vuonna 1831 valmistunut kirkko. Arkkitehtinä toimi tiettävästi A.W. Arppe. Kirkontorni on puolestaan C.L. Engelin suunnittelema ja se valmistui vuonna 1839.Kirkon läheisyydessä sijaitsee Suodenniemen kotiseutumuseo, jonka näkymiä hallitsee tämä tuulimylly.
Suodenniemen keskustaan on jo vuosikymmeniä kuulunut Suodenniemen Säästöpankin talo. Sen voi helposti erottaa Menneet maisemat -sivulla näkyvistä Pohjakylän ilmakuvista.Säästöpankin talo sai 1980-luvulla viereensä laajennuksen, johon pankki muutti.Keskustassa Säästöpankilta jonkin matkaa itään sijaitsee Itälinnan kauppa. Kaupan viereisellä tontilla oikealla sijaitsi ennen mylly, jonka kohtaloksi koitui tulipalo.
Suodenniemen suojeluskuntatalo, joka sijaitsi aikanaan näkyvällä paikalla Röyskän mäen päällä Kittilässä.Suojeluskuntatalon paikalla sijaitsee nykyisin Suodenniemen urheilutalo. Tässä kuvassa se näkyy sellaisena kuin se oli ennen laajentamistaan.Urheilutalo laajennuksineen kirkon tornista nähtynä.
Vanha Pohjakylän koulu toimi kirkon naapurina sadan vuoden ajan. Se purettiin 1980-luvulla.Ala-aste toimii nykyisin Kittilän kylässä.Suodenniemen hautausmaalla sijaitseva kappeli.
Vanhan hautausmaan paarihuone Kirkkojärven läheisyydessä.Kelan talo lähellä uimarantaa. Täällä prokuraattori P.E. Svinhufvud vieraili tultuaan välittäjäksi Suodenniemen maatalouslakkojen aikaan vuonna 1917. Kansalaissodan aikaan täällä toimi punaisten leipomo.Entinen kunnalliskoti ja Heikkilän palvelukeskus sijaitsee Koivuniemenjärven pohjoisrannalla. Koivuniemenjärvi on alueellisesti tunnettu lintujärvi, jossa etenkin joutsenet viihtyvät kesäaikaan.
Putajan kivisilta, eräs Suodenniemen tunnetuimmista nähtävyyksistä.Putajassa valtatie 11:n varrella sijaitsee tämä yksityinen maatalousmuseo.Putajan työväentalo.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.

Palaa Arkista aherrusta -osioon.
Jatka Ihmisiä ja tapahtumia -osioon.
Palaa sivun yläosaan.

Tiedätkö kuvista enemmän kuin mitä kuvatekstit kertovat? Kerro tietosi yhteydenottolomakkeella meille niin jaamme sen tällä sivulla kaikille katsojille. Erityisesti kiinnostavat tiedot siitä milloin kuvat on otettu ja henkilöistä jotka niissä esiintyvät.

Muista ilmoittaa tietojen yhteydessä kuvaosio (esim. Rakennuksia ja rakenteita) ja kuvan numero (esim. 12/22; numero näkyy kuvasuurennoksen alakulmassa).

 

"Ei rahattoman ole markkinoista eikä jyvättömän myllystä."

Suodenniemeläinen sananlasku