Tutustu Suodenniemen historiaan

Suodenniemi on aina ollut vahvasti sidoksissa metsään olipa kyse sitten lankkujen sahauksesta, tukinuitosta tai metsien tervehdyttävästä vaikutuksesta (lue Terveitten ihmisten pitäjä -artikkeli Suodenniemi julkisuudessa -sivulta).

Tälle sivulle rakennetaan kuvaa Suodenniemestä vanhimmista ajoista aina lähihistoriaan saakka. Tervetuloa mukaan! Kaipaamme sinulta kuvia, tarinoita ja muistumia jotka liittyvät jollakin tavoin Suodenniemeen. Jos siis mielessäsi on hauska, opettavainen tai muuten vain kiinnostava Suodenniemeen liittyvä juttu niin kerro se meille täällä! Otamme myös mielellämme vastaan Suodenniemeen liittyviä historiikkeja ja kirjoituksia sivuilla julkaistaviksi. Niidenkin lähettämisestä kannattaa sopia Ota yhteyttä -sivumme kautta.

Vasemmalla olevasta valikosta pääset katsomaan sähköisessä muodossa olevia Suodenniemen historian asiakirjoja ja karttoja. Valikosta pääset katsomaan myös vanhoja valokuvia Suodenniemeltä, tutustumaan Suodenniemellä asuneisiin tai vierailleisiin merkkihenkilöihin sekä lukemaan Kansalliskirjaston historiallisesta sanomalehtikirjastosta poimittuja menneisyyden Suodenniemen arjesta ja juhlasta kertovia lehtijuttuja. Tervetuloa tutkimaan Suodenniemen historiaa verkossa!

Suodenniemen historiaan liittyvistä kirjoista ja artikkeleista saat vinkkejä Suodenniemi-kirjallisuutta-sivulla.

 

Suodenniemeläisten liikkeiden tulitikkuaskien etikettejä