Kuva yhden euron kolikon taustapuolesta, jossa näkyvät tornin maisemat.
Pirulanvuoren tornin maisemat kulkevat usein taskun pohjalla. Suomalaisen yhden euron kolikon taustapuolella näkyvät nimittäin Lavijärvi (etualalla) ja Miekkajärvi, joita voi katsella myös tornista - joskin toisesta suunnasta.

Pirulanvuoren näkötorni

Torni kohoaa kalliolla pienen metsätaipaleen päässä parkkipaikasta.

Suodenniemen Leijonat pystytti näkötornin Pirulanvuorelle Suodenniemen ja Lavian välisen tien läheisyyteen kesällä 2012. Hanke liittyi klubin 30-vuotisen taipaleen juhlintaan. Rakennelma kohoaa 15 metrin korkeuteen ja sen huipulta avautuvan pysäyttävän kauniin järvi- ja metsämaiseman toivotaan houkuttelevan matkailijoita läheltä ja kaukaa.

Nousu näkötorniin tapahtuu omalla vastuulla. Vastaisuudessa torni tulee linkittymään läheiseen Suomun luontopolkuun. Maisema on kaikille tuttu suomalaisen yhden euron kolikon taustapuolelta, johon se on Lavian suunnasta kuvattuna ikuistettu.

Tornille pääsee Lavian tien varressa olevalta pysäköintipaikalta, jossa on perille johdattava opastaulu. Parkkipaikalta tornille on 250 metrin kävelymatka. Tornin osoite on Laviantie 600, Sastamala.

Avaa Alueviestin juttu tornista tästä.