Suodenniemen historiaa vietiin Topoteekkiin - ensimmäisenä Suomessa

31.5.2017

Topoteekki sisältää digitoituja Suodenniemen historian aineistoja. Osa materiaalista on jo löydettävissä kartaltakin.
Topoteekki sisältää digitoituja Suodenniemen historian aineistoja. Osa materiaalista on jo löydettävissä kartaltakin.

Tammikuussa Kerolassa järjestetyn digitointipäivän anti on nyt viety Suodenniemen omalle Topoteekki-nimiselle alustalle, jossa vanhat kuvat ja asiakirjat ovat vapaasti kaikkien katseltavissa ja kommentoitavissa. Mukana on myös yksi c-kasetilta digitoitu haastatteluäänite. Aineistoa voi hakea hakusanalla (esim. kylän tai henkilön nimi) tai aineistotyypillä (esim. kuva, asiakirja...) tai pelkästään selaamalla sitä läpi.

Topoteekin osoite on

http://suodenniemi.topoteekki.fi

Suuri osa aineistosta on mahdollista ladata jatkokäyttöä varten omalle koneelle luovuttajan aineistolle antaman lisenssin puitteissa. Lisätietoja käytetyistä lisensseistä löytyy Topoteekin etusivulta.

Seuraavaksi vuorossa on aineiston oheis- eli metatietojen kohentaminen, sillä monien kuvissa olevien henkilöiden nimet sekä kuvauspaikat ja -ajat ovat vielä hämärän peitossa. Jokaisen kuvan ohessa on kommenttilaatikko, jolla havainnot voi ilmoittaa aineiston tietojen parantamista varten. Myös aineistoon liittyvät muistot ja lisätiedot ovat tervetulleita!

Topoteekki-alustaa kehitetään eurooppalaisessa Community as Opportunity -projektissa, joka jatkuu ensi vuoden loppuun saakka. Alustan kehittely jatkuu siten edelleen ja siinä vielä olevat muutamat vieraskieliset kentät on määrä saada korjattua lähitulevaisuuden aikana.

Suodenniemen Topoteekki on ensimmäinen Suomessa avattu. Lähiaikoina sellaiset on määrä avata myös Ikaalisissa, Mikkelissä, Piikkiössä ja Mäntsälässä sekä vuoden lopulla Saamelaisalueella.

Kiitos kaikille aineistoa Topoteekkiin luovuttaneille ja lisätietoja antaville! Mikäli halukkuutta on niin järjestetään vielä uusi digitointipäivä palvelussa olevan aineiston kartuttamiseksi.